Bohus Stickning

Bohus Stickning-mönstret Röda Randen, dock ej i angoragarn utan alpacka.

För några år sedan fick jag en fantastisk bok om Bohus Stickning. Kvinnorna i Bohuslän skaffade sig en egen extra inkomst under Andra världskriget, genom att rita mönster och sticka tröjor, koftor och accessoarer som gick under namnet Bohus Stickning. Kläderna blev en jättehit, och stjärnor som bland andra Ingrid Bergman använde tröjorna.

Ingrid Bergman i Röda Randen

Bohus Stickning lades ned 1969, men 1999 började man återskapa mönster. 2015 gavs boken om Bohus Sticknings historia och med flertalet mönster ut.

Jag har inte använt angoragarn som gör att det blir Bohus Stickning på riktigt, men mönstret är detsamma med motsvarande färger i Drops Alpaca-garn. Jag längtar efter en lagom ljummen sommarkväll då jag kan skrida runt i den här. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *