Outlander

Jag och min käre manliga vän har totalt torskat på tv-serien Outlander. Jag, anglofil sedan jag var 13 år, fick med serien blodad tand och vatten på min brittiska kvarn och har sedan dess planerat en flytt till Skottland. 

Eller ja, åtminstone en resa till Edinburgh! För andra Outlander-fantaster så kommer här några inspelningsplatser som vi besökte. Varning för spoilers, om du ännu inte sett de första 3 säsongerna. I avsnitt 6 av säsong 3 träffar Claire på Fergus, igen, på ett torg. I verkligheten heter platsen Tweeddale Court och är väldigt lätt att hitta på Royal Mile. Otroligt hur man kan förvalda en tom yta till ett myllrande torg. På Bakehouse Close, också på Royal Mile precis bredvid Museum of Edinburgh, finns platsen där Jamie aka A. Malcolm hade sin print shop. Andra scener som representerar Edinburghs gator har även filmats här. 

Inne på The World’s End träffar man i avsnitt 6 av säsong 3 på Mr Willoughby. Förr stod stadsmurarna precis bredvid, vilket förklarar dess namn. Man behöver inte så mycket mer värld än Edinburgh, helt enkelt. 🙂 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *